En defensa dels nostres drets i llibertats polítiques

Manifest conjunt del Moviment per l’habitatge

Els fets ocorreguts en les últimes setmanes mostren amb claredat l’agreujament de l’ofensiva que està vivint el Moviment per l’Habitatge en els últims temps: execució de desnonaments amb desplegament policial a Mataró i al Besòs, peticions de 12 anys de presó per als encausats en el cas d’Olzinelles, macrodispositius policials com en el desallotjament del Kubo i la Ruïna, dificultats creixents per a desenvolupar la nostra activitat sindical, reformesde lleis promogudes per polítics professionals que aprofundeixen la criminalització de la classe treballadora.

Una ofensiva en la qual s’està posant en joc la viabilitat de l’aturada de desnonaments com a eina de defensa del proletariat i que hem pogut constatar en el macrodesnonament del passat 21 de febrer en el barri del Raval, a Barcelona. Davant la capacitat defensiva mostrada pels sindicats d’habitatge de Ciutat Vella, policies, jutges i propietat es van coordinar en un clar atac contra els nostres drets i llibertats sindicals per a fer front a aquestes situacions.

La conjuntura actual es caracteritza per un context de crisi profunda, que està provocant un empitjorament generalitzat i progressiu de les nostres condicions de vida, acompanyada d’una deriva autoritària per part dels Estats que ja no poden garantir el benestar a àmplies capes de la societat com abans. Els diferents cops que rebem s’emmarquen, per tant, en una ofensiva de caràcter ampli contra els nostres drets i llibertats polítiques, els quals són condició de possibilitat per a l’existència d’una alternativa revolucionària, i la seva necessària organització.

Aquest embat no només suposa una limitació del nostre marge d’actuació política, amb fortes conseqüències en la nostra activitat sindical immediata, sinó que també ve a apuntalar els beneficis d’empresaris i grans propietaris davant futurs esclats socials. Tot això sense costos per als polítics professionals, còmplices d’aquesta situació, que observen complaentment i amb un objectiu molt clar: deixar a tots els treballadors i treballadores sense drets ni llibertats polítiques d’organització per afrontar aquest saqueig generalitzat de les seves condicions de vida.

Hem de trencar el setge al qual ens estan sotmetent, revertir la naturalització del desnonament a ulls de la societat, mostrar la capacitat de l’organització de classe per a ser una resposta real i efectiva a la problemàtica de l’habitatge. Per tot això, considerem necessari reforçar la unitat del moviment davant aquestes situacions i fem una crida en defensa dels nostres drets i llibertats polítiques:

Rebuig a la repressió i el gir autoritari de les institucions com a resposta al problema de l’habitatge.
Unitat d’acció com resposta del Moviment davant d’aquesta ofensiva
Defensa dels nostres drets i llibertats polítiques exercint l’organització en els sindicats d’habitatge i expandint-la a cada vegada més sectors.

Perquè la llibertat de la classe treballadora només dependrà de la classe treballadora

Col·lectius signants:
Fem Sant Antoni
Grup Habitatge Sants
PAHC Bages
PAH Baix Montseny
PAH Lleida
PAH Mollet Baix Vallès
PAHC Sabadell
PAHV-Gramenet
Resistim al Gòtic
Sindicat de Barri de Poble sec
Sindicat de Llogateres de Catalunya
Sindicat d’Habitatge de Badalona
Sindicat d’Habitatge del Casc Antic
Sindicat d’Habitatge de Cassoles
Sindicat d’Habitatge de l’Eixample
Sindicat d’Habitatge de Granollers
Sindicat d’Habitatge de L’Hospitalet
Sindicat d’Habitatge de Mataró
Sindicat d’Habitatge de Nou Barris
Sindicat d’Habitatge de Palma
Sindicat d’Habitatge del Raval
Sindicat d’Habitatge de Reus
Sindicat d’Habitatge de Sagrera Navas Congrés
Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu
Sindicat d’Habitatge de València
Sindicat d’Habitatge de Vallcarca
Sindicat d’Habitatge de Verneda-Besòs
Sindicat d’Habitatge de Viladecans
Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme

Deixa un comentari

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑