CONTRA L’ESPECULACIÓ

Fem efectiva la Llei de Lloguers ~ El 9 de setembre de 2020 el Parlament de Catalunya va aprovar, amb 71 vots a favor i 63 en contra, la Proposició de Llei presentada pel Sindicat de Llogateres de Barcelona, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge. Es tracta d’una victòria històrica del moviment per l’habitatge.


L’or de Llenguadoc ~ Dos mesos després d’haver fet pública l’okupació del bloc #Llenguadoc74, presentem un relat més extens de les històries que l’habiten i d’aquelles que, mica en mica, ja van donant-li vidilla. Els pisos buidats per @Reale_Seguros, abans sense cap mena de gràcia ni encant, van agafant forma de llar.


Carrer Artà en lluita! ~ L’abril de 2019, el Sindicat d’Habitatge va recuperar cinc pisos de mans del fons MGB Artà Building SL. Feia uns mesos que aquest havia comprat tres blocs colindants al carrer Artà, al barri de Porta, i estava fent fora el veïnat per fer negoci amb els immobles. D’aquesta manera, autotutelem el dret a l’habitatge de cinc unitats familiars i assenyalem l’especulació immobiliària que ens expulsa dels barris.


El Jardí de la Julieta ~ El dia 7 de desembre de 2018 vam anunciar l’okupació d’aquest solar, situat al carrer Ignasi Iglesias 42, per evitar la construcció de 4 xalets de luxe (725.000€ de partida cadascun) i la creació d’un espai comunitari autogestionat per les veïnes. Ara, el Jardí s’enfronta a una demanda de desnonament, i fa una crida a la solidaritat veïnal per defensar l’espai.


Les veïnes de Pons i Gallarza ~ Quan les veïnes de Pons i Gallarza van saber que les seves cases havien estat venudes a uns inversors, es van posar en marxa per deixar ben clar que #NoMarxem! Elles van ser la punta de llança que va permetre la creació del Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu. Després d’anys de lluita veïnal contra una operació immobiliària que pretenia fer-les fora de casa, les vuit famílies estan aconseguint resoldre el seu cas.


Les cases de Sant Sebastià ~ El 30 d’abril de 2018 vam fer una roda de premsa per anunciar l’okupació de diversos habitatges al carrer Sant Sebastià. Les cases havien estat adquirides per Habiclass SL el febrer de 2017. Des de llavors, l’empresa va anar expulsant totes les seves habitants mitjançant la no-renovació del contractes, amb l’objectiu de fer-hi pisos de luxe.


La Torre ~ Diverses companyes del Sindicat han habitat durant dos anys l’històrica torre d’aigües de Sant Andreu de Palomar. A dia d’avui, La Torre torna a estar tancada i condemnada a convertir-se de nou en un palomar. Un edifici històric patrimoni del poble fent-se malbé per culpa de la desídia de l’especulador Rafael Duyos Paya. Però encara no hem escrit l’últim capítol d’aquesta història. Tornarem.


Mercaodeon ~ El Mercaodeon era l’únic mercat privat a Sant Andreu de Palomar des de l’any 1983. Actualment ha estat desmantellat i enderrocat, i l’empresa Stoneweg Living hi ha construit 32 habitatges de luxe i 92 places d’aparcament.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑