La Torre

ACTUALITZACIÓ – FEBRER 2020

El passat 19 de febrer els Mossos d’Esquadra van militaritzar Sant Andreu, amb unes 20 furgonetes d’atiavalots i més de 120 policies. L’objectiu: fer fora les companyes que des de feia dos anys habitaven La Torre (Passeig Fabra i Puig), després que aquesta hagués estat abandonada pel propietari i especulador Rafael Duyos Paya, convertint-se en un femer.

Després de retenir, enregistrar, fotografiar, intimidar i amenaçar les persones solidàries que s’havien concentrat per aturar el desnonament, van procedir a expulsar les veïnes que hi vivien. Però, ai! Es van oblidar dues persones al soterrani…

Quan es van adonar del seu error, van tornar a enviar tot el seu exèrcit policial per tal de culminar el desallotjament de La Torre. Però quan van entrar no hi van trobar ningú… Segurament els comandaments policials encara es pregunten on deuen ser les okupes de Schrödinger.

A dia d’avui, La Torre segueix tancada i condemnada a covertir-se de nou en un palomar. Un edifici històric patrimoni del poble fent-se malbé per culpa de la desídia de l’especulador Rafael Duyos Paya. Però encara no hem escrit l’últim capítol d’aquesta història. Tornarem.


Els Mossos d’Esquadra desallotgen La Torre, a Sant Andreu | Betevé 19/2/2020


En aquestes fotografies es pot observar l’abans i el després que les companyes habitéssin la La Torre:

ERIRtOPXYAAG1qd ERIRtORXYAY5z3J


Un antic pilar d’aigua de Sant Andreu, ocupat i pendent de desallotjament Betevé 15/7/2019


COMUNICAT – ESTIU 2018

Des del Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu volem visibilizar i assenyalar Rafael Duyos Paya, un empresari i especulador que actualment està intentant fer fora de casa seva les nostres companyes.

Duyos Paya té una empresa anomenada Dspatial SL que es dedica a la producció audiovisual i de productes electrònics a Lesseps 33, baixos 9. Anteriorment tenia dues empreses més: Cionix Mitjana SA i Tantalium SL. que té la seu a Banyoles i des de fa 24 anys es dedica a la compravenda i lloguer de béns immobles, especulant amb l’habitatge des de 1994.

Entre altres propietats aquest especulador posseeix una torre d’aigües de l’any 1910 que posteriorment va ser un mític bar del poble de Sant Andreu de Palomar fins al 2009. Des de llavors aquest edifici, protegit pel seu valor històric i patrimonial, ha estat abandonat i exposat al deteriorament.

Captura de pantalla 2018-07-31 a la(s) 18.07.36

Les nostres companyes porten diversos mesos donant vida a aquest espai, reformant-lo, arreglant-lo i convertint-lo en un lloc per viure. Duyos Paya no solament ha començat els tràmits administratius per tal d’expulsar les nostres companyes a través d’un procés civil, sinó que les ha estat amenaçant els dos últims mesos, havent intentat expulsar-les de manera il·legal, contractant a un grup d’obrers per tirar la porta a baix i fer-les fora per la força o tapiar La Torre amb elles dins. Gràcies al suport ràpid i la solidaritat de la gent del barri s’han aconseguit aturar aquestes agressions.

Des del Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu fem una crida a la defensa de l’habitatge per sobre del dret a la propietat privada. Lluitem contra les lleis estatals que prioritzen la defensa del capital enlloc dels drets de les persones, i exigim al propietari que cessi en les seves amenaces contra les nostres companyes i aturi el procés judicial en marxa.

CONTRA L’ESPECULACIÓ, NO MARXEM!

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑