Les cases de Sant Sebastià

L’ocupació de les cases dels números 46, 48 i 50 del c/ Sant Sebastià, a Sant Andreu, es va fer pública amb una roda de premsa el passat 30 d’abril:

“Les cases del carrer Sant Sebastià 46 – 52 van ser adquirides per l’empresa Habiclass SL el febrer de 2017. Des de llavors, l’empresa ha anat expulsant totes les seves habitants mitjançant la no renovació dels contractes, amb l’objectiu de reformar-les i vendre-les com a habitatges de luxe. Les últimes veïnes que hi quedaven (que viuen al número 52) estaven rebent pressions per tal que abandonessin casa seva.
Habiclass SL és una empresa dedicada a la construcció i la promoció d’habitatges d’alt estanding. L’administrador únic d’Habiclass SL ostenta càrrecs significatius a 7 empreses més del mateix sector.
Amb aquesta acció donem resposta a la situació d’emergència habitacional de 5 famílies, fent efectiu el seu dret a l’habitatge. Alhora, denunciem aquest tipus d’operacions immobiliàries, que son cada vegada més freqüents a Sant Andreu, provocant l’augment del preu dels lloguers i l’expulsió del veïnat.”


ACTUALITZACIÓ JUNY 2018

El passat dijous 21 de juny de 2018, les cases del carrer Sant Sebastià van rebre la visita de dues persones. Pels volts del migdia, les veïnes van detectar que hi havia dos homes mirant per les finestres de la planta baixa i fent fotografíes de l’interior. Alertades per aquest fet que entenem gravíssim, doncs als habitatges hi viuen menors, les famílies van sortir i van plantar cara als intrusos, que es van identificar com a enviats de la propietat. L’objectiu dels dos homes era intimidar les veïnes amb pràctiques de “matonisme”. Gràcies a la ràpida intervenció veïnal, aquests van marxar de seguida.

Es tractava de dos homes, un dels quals és un vell conegut dels moviments en defensa del dret a l’habitatge, doncs l’estiu passat va participar en el desallotjament extrajudicial de 4 famílies del bloc del c/ Entença 151. En aquella ocasió va ser enviat per l’empresa immobiliària L’Abeille.

Les veïnes de Sant Sebastià i el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu tenim clar que no permetrem que ningú vingui a casa nostra a intimidar-nos, i que respondrem amb la contundència que faci falta. Davant la violència immobiliària, autodefensa veïnal!

Aquesta és la resposta d’Habiclass SL després que el passat mes de maig tingués lloc el judici penal per usurpació contra una de les persones del Sindicat. La companya va ser absolta dels delictes dels quals se l’acusava.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑