El Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu s’adhereix al Comunicat contra la repressió amb Palestina

Comunicat contra la repressió a la solidaritat amb Palestina

Arrel de les detencions que es van dur a terme fa poques setmanes com a conseqüència de la jornada de lluita per Palestina del #7F, us fem arribar un comunicat de denúncia de la repressió. En aquests moments en que es busca atemorir i frenar la solidaritat, pensem que és important respondre i mostrar que davant la repressió ens trobaran unides! Per això us demanem l’adhesió al següent comunicat:

Barcelona, abril del 2024

En les darreres setmanes hem vist com la policia, en el marc d’una causa judicial contra les mobilitzacions del #7FPalestina, va detenir a 10 companyes, i, 9 companyesmés estan sent investigades. Aquestes 19 companyes s’afegeixen a la llista de represaliades per lluitar i mostrar la solidaritat amb el poble, a les que s’hi han de sumar les 9 companyes, detingudes als mesos de novembre i desembre, encausades per una acció a l’hotel d’un magnat sionista vinculat als negocis petroler i armamentístic.

Davant d’aquesta onada represiva, les organitzacions autoconvocades el #7FPalestina mostrem tot el nostre suport a les encausades i fem una crida a organitzacions i col·lectius per solidaritzar-s’hi de totes les maneres que puguin. Exigim la retirada de càrrecs i rebutgem la criminalització de les protestes.

El #7FPalestina va ser una jornada de lluita on milers de persones, en més de 140 pobles i ciutats, vam sortir als carrers per assenyalar les cadenes de complicitat amb el règim sionista que arrelen en el nostre territori, per assenyalar les institucions i empreses que extreuen beneficis del genocidi del poble palestí i són còmplices amb el colonialisme israelià. Vam sortir als carrers perquè no estem disposades a acostumar-nos a aquesta normalitat genocida, perquè pensem que després de mesos de mobilitzacions, d’inacció per part dels governs i d’intensificació del genocidi, la resposta social també ha d’intensificar les protestes i les mostres de solidaritat.

Els càrrecs que se’ls imputa a les 10 companyes represaliades pel 7F són participació en una manifestació il·legal, desordres públics, danys diversos i agrupació criminal, i a les 9 companyes anteriorment represaliades per l’acció a l’hotel se’ls imputen els càrrecs de coacció, danys, desobediència i violació de domicili, tots ells amb l’agreujant de delicte d’odi per antisemitisme.

Aquesta repressió desproporcionada pretén ser una mesura de disciplinament social orientada a castigar i aturar les mostres de solidaritat i suport al poble Palestí i a la seva resistència. Té l’objectiu, també, de dividir la solidaritat entre bones i dolentes, entre aquelles pràctiques de solidaritat que ells consideren acceptables i aquelles que no volen que s’extenguin: voldrien fer-nos recular i resignar-nos a que no es pot fer més… Però en comptes d’això les xarxes de solidaritat han respost donant suport a les represaliades i demostrant que davant la repressió també ens trobaran unides i disposades a seguir lluitant. Mentre els governs català i espanyol es mostren hipòcritament impotents i accepten la recrudescència del genocidi per part d’Israel, dediquen els seus esforços a controlar i perseguir les mostres de solidaritat d’aquelles que decidim no esperar de braços plegats a que els governs decideixin veritablement no permetre que continui l’horror. Per això, assenyalem també la complicitat de l’estat espanyol i la generalitat de catalunya amb el genocidi, mantenint relacions amb el règim sionista i reprimint i perseguint la solidaritat amb el poble palestí i la seva resistència.

La tendència repressiva dels governs català i espanyol segueix el corrent de la deriva feixista de suport incondicional al sionisme arreu d’Europa. A Alemanya, França i Regne Unit estan perseguint els moviments en solidaritat amb Palestina, a Alemanya s’han prohibint càntics i símbols en suport a Palestina, s’ha prohibit fins i tot mostrar el mapa de Palestina previ a la colonització sionista, s’ha il·legalitzat la Xarxa Internacional de Suport a Preses Palestines (Samidoun), així com també s’ha intentat il·legalitzar i prohibir, sense èxit, la campanya internacional BDS. Davant d’aquesta reafirmació del suport europeu al règim sionista genocida, no callarem. 

El govern espanyol, amb el seu doble discurs, condemna tèbiament el genocidi mentre manté el comerç d’armes amb Israel. Al desembre de 2023 el ministre d’interior afirmava que no s’havien exportat més armes a Israel d’ençà del 7 d’octubre. No obstant això, al novembre de 2023 es va efectuar una venda d’armes a Israel per valor d’1 milió d’euros. Durant aquell mateix mes, en ple genocidi a Gaza, l’estat espanyol va liderar el ranking d’exportació d’armament al règim sionista per part dels països europeus, proporcionant el 52% del total d’armament venut a Israel. Fa pocs dies, el 17 de març, l’estat espanyol va comprar una partida d’armament al règim sionista per valor de més de 207 milions d’euros. El govern espanyol tracta d’excusar-se afirmant que aquestes operacions van ser tancades abans del 7 d’octubre del 2023. Aquests contractes no s’haurien d’haver signat mai perquè Israel és un règim d’apartheid colonial i no haver-los cancel·lat és una mostra evident del suport militar i polític al genocidi del poble palestí.

Pel que fa als mitjans de comunicació convencionals, assenyalem i condemnem la seva complicitat mitjançant la invisibilització de les protestes, i, sobretot, la normalització del genocidi i la deshumanització del poble palestí. Aquest és un dels mecanismes extremadament perversos que necessiten els governs per tal d’apaivagar qualsevol resposta social.

No callarem. No callarem, mentre el genocidi i el colonialisme continua i s’intensifica. No callarem, perquè des del 7 d’octubre de 2023 fins a dia d’avui, el règim sionista ha assassinat i desaparegut a 39.226 persones, 14.280 infants assassinats i 17.000 infants que han perdut a un o ambdós progenitors. Ha detingut a 7.670 persones (sotmeses a tortures, vexacions, abusos sexuals i violacions sistemàtiques), 13 preses assassinades en presons sionistes, 27 persones assassinades sota detenció, violacions sistemàtiques a dones palestines, 74.519 persones ferides sense accés a atenció mèdica, 2.000.000 de persones desplaçades,… Centenars d’hospitals i d’escoles destruïdes, milers de vivendes devastades, bloqueig i atacs i assassinats a personal d’ajuda humanitària,…

No callarem, perquè motius per seguir sortint als carrers i assenyalar els còmplices d’aquestes atrocitats no ens falten. No callarem. Seguirem mostrant solidaritat amb la resistència palestina, referent a l’hora de fer front a la deriva autoritària dels sistemes neoliberals, neocolonials i de seguretat dels quals Israel n’és el màxim exponent, amb la complicitat dels països occidentals.

Davant d’aquesta situació ignominiosa, augmentar la combativitat en la solidaritat amb el poble palestí i la seva resistència és, no només una conseqüència lògica, sinó també una resposta social totalment legitimada, necessària i de profunda humanitat davant la impassivitat dels governs. Davant l’onada repressiva als moviments socials en solidaritat amb el poble palestí, volem fer una crida a continuar les mobilitzacions contra la intensificació del genocidi, el colonialisme i l’apartheid racista contra el qual resisteix el poble palestí des de fa més de 75 anys. I també cridem a seguir assenyalant tots aquells còmplices que permeten i es beneficien del colonialisme i el genocidi perpetrat pel règim sionista.

Ara encara amb més motius i força continuarem prenent els carrers per mostrar la solidaritat amb Palestina i la seva resistència, exigir la fi del genocidi, de l’apartheid i del sistema colonial i torturador que el règim sionista imposa. Seguim i seguirem defensant la vida. Lluitem i lluitarem fins a la fi del colonialisme, de l’imperialisme, del capitalisme i del patriarcat.

I fins que Palestina sigui Lliure del Riu fins al Mar, fins que Israel posi fi a l’ocupació, al colonialisme, al règim d’apartheid i permeti el retorn dels 8 milions de palestines refugiades, exigim: 

– l’alt al foc immediat, incondicional i permanent. 

– l’entrada massiva d’ajuda humanitària 

– exigim al govern espanyol la suspensió del comerç d’armes i la cooperació militar i de seguretat

– exigim als governs espanyol i català la suspensió de totes les relacions diplomàtiques, comercials, culturals i esportives amb l’estat d’Israel 

– exigim als governs espanyol i català que deixin de perseguir i criminalitzar la solidaritat amb Palestina.  

Deixa un comentari

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑