Carrer Artà en lluita!

ACTUALITZACIÓ 11/7/2019

Suspès el #JudiciALaOkupació, desconvoquem la concentració de suport

El 19 de juny al matí, la propietat i els mossos d’esquadra van executar un desallotjament d’un dels pisos, deixant sense casa un company del Sindicat, un desallotjament arbitrari i sense preavís ordenat pel jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona. Es dona la circumstància inusual, a més,  que el desnonament es va produir amb anterioritat al judici. Ara, MGB ha col·locat “vigilants de seguretat” (persones estrangeres sense recursos que havien fet feina de manobre per a la propietat) per a protegir l’habitatge i amb intenció d’atemorir i controlar les altres habitants del bloc.

Sabem que el nostre company ja no recuperarà l’habitatge, però no recularem ni una passa front a l’especulació i la destrucció dels barris. Donem suport i amor al nostre company i a totes les altres persones que viuen i resisteixen al bloc d’Artà.

Havíem convocat una concentració solidària pel judici el dijous dia 11 de juliol a les 11:45h a la Ciutat de la Justícia. A causa de la suspensió del judici, hem cancel·lat la convocatòria, però haurem d’estar atentes durant les properes setmanes: les famílies d’Artà necessitaran tota la nostra solidaritat.

#ArtàEnLluita #ArtàEsDefensa #NoMarxem


Les famílies que habiten el c/ Artà, al barri de Porta, estan sent víctimes d’una operació immobiliària que pretén fer-les fora de casa. Des del Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu hem fet pública l’ocupació de quatre habitatges en un dels tres blocs en conflicte.

Els pisos ocupats pertanyen a l’empresa MGB Arta Buildings SL, que va comprar tres blocs colindants i estan duent a terme un procés especulatiu i d’expulsió del veïnat. Es neguen a renovar el contracte a les veïnes que viuen de lloguer i ja han aconseguit expulsar-ne moltes. Una vegada més, veiem una operació amb l’únic objectiu d’augmentar els ingresos d’uns pocs rere el nom d’un entramat empresarial seguint el típic guió: compra – expulsió – reforma – oferta de lloguers abusius – canvi de veïnat amb major poder adquisitiu – gentrificació.

L’objectiu del Sindicat, amb aquesta acció, és triple: 1) exercir l’autotutela del dret a l’habitatge digne per part de diverses unitats familiars, 2) fer front comú amb les veïnes que encara resisteixen per evitar que les facin fora de casa, i 3) denunciar públicament l’empresa MBG Arta Buildings SL i les seves pràctiques gentrificadores.

#NoMarxem #SiempreAbriendoPuertas #DoItRight

D40eE14XkAAQ9Fa

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: