No a The District, el congrés internacional de fons voltors que es reunirà a Barcelona

Els dies 20, 21 i 22 de setembre, torna a Barcelona el Congrés internacional de fons voltors, aquells que s’enriqueixen amb l’especulació a costa de les nostres vides fent-nos fora de les nostres cases, barris i ciutats.

Aquest congrés reuneix a més de 250 firmes, com AEDAS Homes, Anticipa, CBRE, JLL, NEINOR Homes, Servihabitat, entre d’altres. Això vol dir que els principals promotors de la nostra misèria es reuniran de nou a Barcelona amb l’objectiu de seguir posicionant la ciutat com a territori “Real Estate Friendly” pels inversors. Arrasen amb el dret a l’habitatge, els recursos naturals i el medi ambient i les nostres comunitats.

Vivim moments d’escanyament, desfeta del territori i asfixia de la majoria de la població degut a l’especulació amb els preus de l’energia, de l’alimentació, de l’habitatge, amb una inflació galopant que està arribant a xifres incontrolables, especialment a Barcelona i la seva àrea metropolitana. La pobresa estructural s’estén de manera imparable entre la població. Les notícies sobre beneficis milionaris de les grans entitats financeres i fons d’inversió se succeeixen, mentre milers de famílies no arriben als mínims de subsistència i les administracions de tots els nivells incompleixen el deure de fer efectius els drets socials més elementals.

En una ciutat castigada per aquest context econòmic i ambiental, es reuniran a Barcelona a seguir elaborant estratègies per explotar el territori i els recursos, especular i aprofundir en els processos d’empobriment, gentrificació, expulsió social, espoli i destrucció.
Això es fa amb la complicitat d’institucions que, malgrat la destrucció causada per les economies especulatives a tots els nivells, no només mantenen aquest model sinó que es presten a les seves necessitats estratègiques. De fet, durant les mateixes dates, té lloc al recinte Sant Pau de Barcelona la reunió informal de ministres de Transport de la Unió Europea, en la qual tractaran polítiques relacionades amb infraestructures energètiques i de transport. Diverses organitzacions s’estan organitzant per denunciar les megainfraestructures per les quals opten els governants europeus, que enriqueixen encara més les grans empreses energètiques i constructores, ens desproveeixen de qualsevol sobirania energètica o alimentària i agreugen la crisi climàtica i el declivi de la biodiversitat.

Per tot això convoquem el proper dimecres 20 de setembre a les 8:30h a la Parada FGC Europa Fira.

#NoATheDistrict

Deixa un comentari

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑