Manifest a del Sindicat per la marxa de torxes en suport a la lluita del poble palestí

La Nakba i la neteja ètnica a Palestina ja fa més de 75 anys que duren, des de l’any 1948, en que el
75% de la població va ser expulsada de la seva terra i més de 400 pobles van ser arrasats.
Durant tots aquests anys la realitat de les persones palestines s’ha amagat i s’ha silenciat sempre i el que s’ha difós és el que l’estat sionista d’Israel necessita per a legitimar-se i per tenir impunitat vers els greus crims que comet sobre la població palestina: apartheid, neteja ètnica i genocidi, entre una llarga llista de vulneracions de drets humans.

Israel ha colonitzat Palestina i la població que no ha sigut expulsada i encara viu a les seves terres ho fa sota un règim d’apartheid de lleis racistes i patint humiliacions i violència cada dia. Cal recordar el bloqueig a la Franja de Gaza des del 2007, els assentaments de colons il·legals a Cisjordània que es van multiplicant, la construcció del mur de la vergonya que envolta els pobles i ciutats de Cisjordània i els aïlla, l’empresonament arbitrari a infants, i els desnonaments de famílies palestines als barris palestins de Jerusalem. Tot això té un objectiu clar: expulsar a les palestines de la seva terra i, si cal, aniquilar a tot un poble.

Els últims 2 mesos, a Gaza Israel ha assassinat a més de 20.000 palestines, 20.000 persones, 20.000
humanes, de les quals més de 8.000 infants, i encara hi ha 8.000 persones “desaparegudes” mortes
sota la runa. Això és un genocidi. A Cisjordània segueixen les detencions a infants, els assassinats per part de l’exercit i els atacs racistes dels colons. Israel també ha atacat al Líban, Egipte, Jordania i Síria.

Això passa gràcies al suport incondicional dels estats europeus i EEUU mentre es criminalitza a les que ens mobilitzem per exigir que s’aturi. Des del sindicat mostrem tot el nostre suport a les 8 companyes del moviment per l’habitatge de Barcelona que van ser detingudes i citades a declarar a comissaria el passat 22 de novembre per participar a acció de protesta contra el genocidi i l’ocupació. La protesta simbòlica es va fer a un hotel de Barcelona que pertany a un entramat empresarial implicat en les infraestructures i els cercles de poder de l’estat sionista d’Israel. L’objectiu de les acusacions ha sigut reprimir i atemorir a les persones i col·lectius que estem actuant contra el genocidi. Ho condemnem i diem ben alt que seguirem organitzades i actuant contra la resignació i contra la normalització de la violència!

Al sindicat defensem el dret de totes les persones a tenir una casa, el dret a pertànyer als seus barris i pobles i a no ser expulsades: ni a Palestina, ni a Sant Andreu, ni enlloc. A Sant Andreu estem organitzades i activem la solidaritat veïnal per combatre el capitalisme i l’especulació que ens fan fora de les nostres cases i pobles.

I seguirem organitzades i als carrers, actuant contra aquest món colonial i racista que no considera a totes les persones com a iguals i que dona suport a genocidis. Animem a tothom a boicotejar a les
empreses que financien el genocidi i a mobilitzar-se i sumar-se a les convocatòries per forçar a l’Europa fortalesa a que deixi de donar via lliure a l’ocupació, a la neteja ètnica i al genocidi i per exigir una pau justa i que totes les palestines puguin tornar a les seves terres.

Llibertat per palestina, des del riu fins al mar! Força sindicat!

Deixa un comentari

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑