Comunicat de lxs Bomberxs de la CGT al voltant dels desnonaments i de quan la policia els cride per fer-hi intervencions

Stop desnonaments!

L’accés a l’habitatge digne s’ha convertit en una quimera inabastable per a moltes persones arreu de Catalunya i la resta de l’Estat. Catalunya va ser la comunitat amb més desnonaments practicats durant el 2022. La xifra s’eleva a 8.574, el 22,4% de tot l’Estat. La crisi econòmica i social, junt amb la pujada dels preus dels lloguers i de la vida en general ha produït un increment del nombre de famílies i persones en risc de pobresa. Si a això li sumem la constant precarietat laboral i la pèrdua de poder adquisitiu, ens trobem davant d’una situació insostenible per al conjunt de la classe treballadora.

Des de CGT Bomberxs considerem que l’habitatge és una necessitat fonamental que hauria d’estar fora dels circuits mercantils per tal de garantir-ne l’accés a tothom, per tant, volem mostrar el nostre més contundent rebuig a l’onada permanent de desnonaments, així com la repressió constant contra el moviment per l’habitatge.

Els i les bomberes ens plantem i diem no als desnonaments. No volem ser un instrument més en aquesta maquinària implacable i deshumanitzadora que cada dia deixa al carrer a centenars de persones i famílies sense recursos, fent prevaldre l’acumulació de capital de fons voltors, bancs i grans propietaris per sobre de les necessitats més bàsiques de la població. Creiem fermament en la solidaritat de classe i l’autoorganització i és per això, que tenim molt clar en quin cantó de la barricada ens trobaran per molt que les comitives judicials en vulguin fer còmplices de les seves actuacions. Davant l’especulació, la gentrificació i l’emergència habitacional, solidaritat i suport mutu!

CGT Bomberxs de Barcelona.

Acció Social CGT Catalunya.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: