La Maia i el León continuen vivint en una pensió insalubre contractada per l’ajuntament de Barcelona

Aquesta tarde, a la plaça Orfila, concentració per exigir unes condicions de vida dignes per les nostres companyes Maia i León.

Estem reunides amb responsables de serveis socials exigint un habitatge digne per a la Maia i el León.

Així és com l’ajuntament de Barcelona tracta les persones desnonades: més de mig any en una pensió en condicions inhumanes que afecten greument la seva salut.

Una pensió no és una solució!

NoMarxem #EsXUnaVidaDigna

El 18 de Maig d’aquest any Càritas desnonava amb un dispositiu de 7 furgones de la Brimo a la Maia i el Leon, un matrimoni de 60 anys d’origen georgià, deixant-los al carrer sense cap alternativa. Uns dies abans vam aconseguir reunir tota la paperassa que l’Oficina d’Habitatge els demanava per poder entrar a la mesa d’emergència, una burocràcia exagerada i que evidentment impedeix que molta gent ni tan sols pugui fer la sol·licitud. Vam aconseguir tot el que ens demanaven i ara volem la confirmació que la Maia i el Leon estan dins de la mesa d’emergència tal i com ens vau dir. 

El dia del desnonament, la Maia va perdre una de les seves fonts d’ingressos perquè no va anar a netejar, com cada setmana, perquè l’estaven desnonant. 

Serveis Socials, tot i disposar de l’informe mèdic on diu que la Maia no pot pujar moltes escales, els va enviar a una pensió al Raval en un 4t pis sense ascensor. Des del sindicat vam aconseguir que els canviessin. Tot i així les condicions en les que estan vivint la Maia i el Leon són lamentables. A més, els àpats de la pensió es resumeixen en patata bullida, patates fregides, amanida de patata, truita de patata, etc. Serveis Socials té un informe mèdic on diu que aquesta situació està afectant la salut de la Maia i per tant en són responsables.

Ens maregen en una mena de Escape Room sense sortida, que mai s’acaba i si no fas tot el que et diuen, a dormir al carrer. Ja n’hi ha prou. No teniu vergonya.

Les demandes de la Maia i el Leon són molt clares:

  • Confirmació per escrit de que han entrat a la mesa d’emergència
  • Que fins que no se’ls adjudiqui el pis de la mesa, visquin en unes condicions dignes amb lavabo i cuina pròpia, aprop se la seva xarxa i puguin refer la seva vida amb tranquilitat i dignitat.
Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: