11 de maig, formació en matèria d’habitatge a l’Ateneu l’Harmonia

El proper dimarts 11 de maig, dins del Cicle l’Embat que organitza l’Ateneu l’Harmonia, el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu oferirem un taller/formació en matèria d’habitatge.

La intenció d’aquesta formació és, a través de casos pràctics i d’exemples, intentar explicar d’una forma senzilla com actuar davant els diferents conflictes o situacions que ens podem trobar quant a habitatge i de quines eines disposem:

Finalitzacions de contracte i negativa a renovar; pujada del preu de lloguer; impagament del lloguer; com consignar el lloguer; assetjament immobiliari; devolució de la fiança; demanda per ocupació; procés judicial, civil i penal; comunicacions amb la propietat.

Inscripció prèvia: clica aqui

Si abans de la pandèmia el problema de l’habitatge a Barcelona ja era un problema greu, ara ens enfrontem a una situació sense precedents. Les mesures urgents en matèria d’habitatge durant l’estat d’alarma adoptades per l’estat espanyol i per la Generalitat, són pròpies d’uns governants que en el moment de la veritat no han sabut què fer i han optat per la tècnica de “pilota endavant i a córrer”.

Els desnonaments que s’estan executant ara, tot i haver-hi decret de suspensió, són processos d’abans de l’estat d’alarma. Durant l’estat d’alarma, els impagaments de lloguer han augmentat exponencialment i s’està creant el que podríem anomenar un “efecte embut”. Per un costat, s’estan acumulant tots els desnonaments aplaçats durant l’estat d’alarma i, per l’altre, els processos judicials generats durant aquest estat, gràcies a la covardia d’uns governants que fa un any van ser incapaços de suspendre el pagament dels lloguers, que són cada vegada més nombrosos.

Un cop finalitzi la pròrroga del decret de suspensió, la situació serà insostenible. El problema de l’accés a un habitatge digne, els desnonaments i l’expulsió de les nostres veïnes és un assumpte que ens afecta a totes.

La policia cada dia executa desenes de desnonaments. Cada dia hi ha més gent sense un lloc on poder viure, i Securitas Direct s’omple les butxaques amb la por que ens ven la televisió. I Desokupa, en una demostració de “valentia”, retransmetrà com deixen al carrer a les famílies pobres que han okupat un pis perquè no tenen on viure, mentre la seva audiència els aplaudeix.

Si normalitzem aquesta situació hem perdut la nostra dignitat. Si passem de llarg mentre desnonen a una família, som còmplices, no podem al·legar innocència.

La intenció d’aquesta formació/taller no és només la de crear eines útils i pràctiques davant d’aquells que ens volen fer fora de casa, sinó també la de crear eines de conscienciació, de solidaritat i de suport mutu entre veïnes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: