Comunicat Llenguadoc 74-76

Avui hem visibilitzat una okupació al carrer Llenguadoc 74-76 de Sant Andreu (Barcelona). El Bloc sencer és propietat de Reale Seguros, empresa que des de fa anys està expulsant les veïnes i deixant els pisos buits.

Ara, al bloc hi vivim joves, grans, migrades, desnonades i desallotjades que hem aconseguit un sostre a través de l’okupació. Alhora que cobrim la nostra necessitat bàsica de tenir un sostre, habitem i cuidem espais que estaven buits i lluitem contra la propietat privada i la mercantilització de l’habitatge.

Les persones que okupem aquest bloc ho fem des de diferents realitats i vivències personals, els nostres perfils són diversos i així hem volgut que sigui: algunes aspirem al lloguer social després de l’ocupació, altres concebem l’okupació com un acte polític en si mateix, una eina de lluita al nostre abast. Pensem que la posició de força que té el moviment per l’habitatge neix en gran mesura de la trajectòria del moviment okupa. A més, per elles mateixes, aquestes accions han implicat una lluita continua contra la propietat privada i el capital. Tot i les nostres diferències, totes tenim una idea base clara: l’okupació és una via política legítima d’accés a l’habitatge.

Nosaltres hem apostat per teixir xarxes, conèixer-nos, ajudar-nos mútuament, per l’horitzontalitat i per crear comunitat. Com diu una pintada propera, “Lo subversivo es construir algo colectivo en un mundo diseñado para el aislamiento, la soledad y el desencanto”.

Per tot això, hem decidit endinsar-nos i impulsar aquest projecte que comença per assegurar-nos un sostre, continua per crear xarxes de suport mutu i gestionar col·lectivament el bloc i acabarà –en el millor dels casos- amb la propietat, Reale Seguros, sent incapaç d’especular amb un edifici situat en una zona gentrificada com Fabra i Puig.

Al llarg dels propers dies us anirem presentant les històries i reflexions d’algunes de les veïnes. També podeu apropar-vos a donar suport. Ens trobem al carrer Llenguadoc!

#DoItRight, sempre!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: